Inspirations pour une vie locale soutenable et résiliente

En català

Què és la permacultura?
La permacultura és una ciència de gestió dels ecosistemes i de cultures humanes. Es pot realitzar a tot arreu, tant a la mida d'una granja que d'una ciutat, un hort, un territori o una comunitat...   és accesible a tots. Segons una ética i alguns principis, és un art que mira d' ordenar ecosistèmes humans, sostenibles o resilients, que s integraran armonicament en els sistemes naturals.
La permacultura és estructurada en una xarxa solidària, tant a nivell local, com nacional  o mundial.

Què és la transició?
El moviment de transició vol incitar als ciutadans d un territori (comuna, barri, carrer, etc) a tenir consciència de la nostra dependència al petroli i al canvi climàtic, i de les seves consequències profundes. El concepte central és la resiliència, o la capacitat d un sistema a reaccionar als xocs i a esdevenir autonoma. L'objectiu principal consisteix en possar a l'abast de tothom un pla de davallada energètica.

Qui som nosaltres?
La nostra associació reuneix persones de tots els horitzons, independents, decidides a manifestar-se concretament en els Pirineus Orientals , per construïr una vida local sostenible i resilient,  que respecti la natura i l' humà, on cadascu sàpiga trobar el seu lloc segons les seves necessitats.

Si sou un particular, una comunitat, una colectivitat territorial, una empresa o una asociació... no dubteu pas a contactar-nos o a participar o acompanyar els nostres projectes: